Pencuci pinggan mangkuk alami

Cecair pencuci pinggan mangkuk 100% alami kini boleh diperoleh dari Maya La Cottage.

Natural dishwash liquid,

Sabun ini saya buat sendiri.

Asalnya kerana saya mengalami alahan dengan sabun di pasaran.

Tiap kali selepas basuh pinggan tangan pasti tergaru-garu.

Timbul biji-biji halus pada permukaan kulit tangan.

Pernah adinda tegur tangan saya “ini tangan pensyarah atsu tangan buruh”

Suatu hari ada kelas buat sabun dianjurkan di Kemaman

Saya ke sana untuk belajar.

Saya mula buat sabun sendiri untuk kegunaan sendiri.

Alhamdulillah, gatal-gatal tangan tiada lagi.

Saya juga pasarkan di Maya La Cottage buat mereka yang mengalami masalah dengan sabun di pasaran seperti saya.

*Setakat ini saya recycle botol susu farm fresh untuk letak natural dishwash ini. Jika anda terminum sabun ini kerana menyangka susu, dont worry anda masih selamat kerana ianya natural dibuat dari sumber makanan.

– founder hayat NC

Belajar Buat Lip Balm

Baru belajar buat lip balm, kebetulan semua bahan ada kat kedai, jadi semua benda nak letak. Sampai 9 bahan dalam lip balm ni yang semuanya natural kak Maya masukkan.

Yang penting walau letak macam-macam jenis bahan premium quality tapi harga local ya, bukan harga international.

Sebekas tu dalam 20 gram. Warna pun ada lah sikit-sikit bila calit kat bibir.

Bila letak kat bibir, bibir nampak basah dan lembap.

Yang penting kalau tertelan, termakan Insha Allah selamat.

KEBAIKAN HAYAT LIP BALM
🌼rawat bibir
🌼lembapkan bibir
🌼lembutkan bibir
🌼cerahkan warna bibir
🌼kurangkan kedut bibir
🌼menyerap ke dalam bibir

Sape nak cepat wasapp kak Maya ya, sebab stock terhad ya. Jimat banyak ni berbanding kualiti.

Bukan RM 20, bukan RM 19, bukan juga RM 17…. Nak tahu wasapp cepat kat sini http://www.wasap.my/6010926692

Kak Maya juga sedang mencari agen yang awesome, yang suka dengan produk-produk alami.

Berminat wasapp sini terus ya 0109266926

#lip #lipbalm #naturallipbalm #hayatnaturalcare #mayalacottage #bibir #rawatbibir #dungun #dungunterengganu #politeknikdungun #uitmdungun #bazaar #bazaaronline #bazaarmalaysia #skin #naturalskin #naturallips #cantikalami

2nd Batch Hello Farmer dan Happy Sunshine Juice

Maya:
Siap Super Juice by Hayat, 3 botol Hello Farmer dan 3 botol Happy Sunshine untuk stock Maya La Cottage

Super Juice by Hayat adalah koleksi jus perahan kombinasi antara buah-buhan dan sayur-sayuran yang menggunakan kaedah cold pressed. Jus adalah 100% asli tanpa campuran air, tanpa gula, tanpa pengawet, tanpa perwarna.

Super Juice terdiri dari 6 jenis perisa mengikut gabungan beberapa jenis buah dan sayur mengikut kumpulan warna.

Asasnya kombinasi adalah seperti berikut ➖➖➖➖➖
6 DAYS JUICE
➖➖➖➖➖
1. SUNNY DAY
pineapple, manggo, banana.

2. HAPPY SUNSHINE
orange,carrot, tomato, papaya
Untuk 2nd batch hanya gabungan orange, carrot dan tomato sahaja.

3. SWEET HEART
water melon, strawberry, tomato, red apple

4. DEAR RUBY
dragon fruit, ubi bit, kobis purple

5. HELLO FARMER
cucumber, green apple, mint, ginger, serai

6. FANTASY FOREST
pegaga, celery, parsley, jambu batu, kiwi.

Ada yang berminat boleh pm untuk kami reserve. Stock adalah terhad.

Jus 100% asli tanpa air, perwarna, pengawet dan gula.

Ready stock sekarang adalah
HELLO FARMER, HAPPY SUNSHINE DAN DEAR RUBY

Berminat whatsapp kami di sini http://www.wasap.my/6010926692

Teh Bunga Ros

rose-buds-heart maya naturale

Teh Bunga Ros boleh dikatakan minuman herba yang semakin mengambil tempat di hati wanita yang ingin tampil cantik, berseri, sihat dan bertenaga dengan kaedah semulajadi tanpa produk berasaskan bahan kimia. Rata rata bersetuju dengan kesan kesan amalan pengambilan Teh Bunga Ros ini yang amat bagus untuk kesihatan dan kecantikan!

Bau Teh Bunga Ros yang Wangi
Bila minum Teh Bunga Ros keluaran Maya Naturale, aroma bunga rose dia memang wangi dan kuat baunya ! Rasa tenang dan relaks.

Rasa Rose Bud Tea – Rupa bentuk dried rose bud sebenarnya memang dah buat kita rasa teruja nak mencubanya. Kecantikan bunga ros membuatkan kita rasa cantik semasa meminumnya. Rasanya sama seperti minum air kosong cuma ada sedikit rasa rose. Rasa dia rasa macam minum herba green tea dan tak perlu nak tutup hidung sebab bau dia wangi. Ramai yang jatuh cinta dengan sensasi yang dialami semasa meminum teh bunga ros oleh Maya Naturale.
Insha Allah boleh buat cik puan bertambah cantik dan berseri.

Kesan Pengambilan Rose Bud Tea
Selepas beberapa jam minum rose bud tea ni perut akan rasa tak sedap sikit seperti rasa memulas mulas. Dan akhirnya dah tentu ke toilet. Proses detoksifikasi berlaku dengan efektif. Bagi yang ada masalah sembelit, sila amalkan pengambilan Teh Bunga Ros Insha Allah boleh membantu selesai masalah.
Sekiranya keesokannya cik puan ada perjalanan jauh, disarankan minum awal sebab takut memulas semasa dalam perjalanan.

rose bud tea maya naturale

================================
24 Khasiat Amalan minum Teh Bunga Ros Maya Naturale
================================
1) Menenangkan ketegangan saraf dan emosi.(penenang)
2) Bagus untuk kecantikkan kulit
3) Merawat ulser perut
4) Membuka penutupan pada saluran bronkial (paru-paru)
5) Membantu proses penghadaman
6) Mencium bau bunga ros dapat menguatkan daya ingatan mereka yang mudah lupa. (Hasil penyelidikan saintis Jerman)
7) Sebagai antiseptik dan merawat kulit yang luka , terbakar , ruam dan ekzema.
8) Merawat jangkitan pada mata.
9) Meredakan sakit tekak
10) Merawat infeksi pundi kencing
11) Memberi kesan penyejukan pada badan – merawat demam dan selsema
12) Merangsang pertumbuhan tisu dan penghasilan kolagen (awet muda)
13) Mengekalkan kesihatan usus
14) Mengandungi bahan pengantioksida – Flavonoid yang dapat menentang kanser dan penyakit kardiovaskular.
15) Meredakan kebimbangan dan kemurungan (anti-depressent)
16) Meransang penghasilan hempedu oleh pundi hempedu
17) Mengurangkan keradangan dan kesakitan sendi seperti pesakit osteoarthritis
18) Melancarkan kitar haid dan masalah rahim.
19) Mengandungi vitamin A , B3, C, D dan E.
20) Merawat cirit-birit
21) Menghilangkan keletihan
22) Menghilangkan sakit kepala dan pening
23) Melancarkan penghadaman
24) Mengelakkan masalah sembelit

Cara Penyediaan Maya Naturale Rose Bud Teateh bunga ros3
Masukkan 2-3 rose bud ke dalam 250ml air panas.
Boleh tapis sebelum minum dan digunakan semula untuk rendaman kedua atau minum terus bersama kelopak bunga ros.
Untuk rasa yang lebih sedap, boleh tambah stevia, madu, gula batu atau prebiotic Helvia ke dalam minuman.

Sebelum minum jangan lupa baca Bismillahhirrahmanirrahiim dan selawat ke atas Rasulullah saw dan niat Ya Allah asbab minum teh ini bagi hambaMU ini cantik, sihat dan berseri. Aamiiin. Minum teh pun dapat pahala.

Amalkan pengambilan setiap hari untuk kesihatan dan kesegaran yang berpanjangan

P.S. Memang betul minum teh bunga ros boleh memberi rasa tenang dan relaks. Lepas ni kalau rasa-rasa nak hilangkan letih dan tension, kekal sihat dan cergas jadikan minum teh ros keluaran Maya Naturale sebagai amalan.

Penafian : Produk Ini tidak bertujuan untuk merawat, mengubati atau mengdiagnos sebarang penyakit. Sila berjumpa dengan doktor sekiranya anda mempunyai masalah kesihatan
TIDAK DIGALAKKAN UNTUK WANITA HAMIL DAN MENYUSUKAN ANAK

Berminat???
pm / whatsapp maya di +60109266926

Jus Fantasy Forest

JUS FANTASY FOREST

Hasil perahan jambu batu, pegaga, selery, ketumbar, kemangi, limau kasturi, buah kiwi.

6 jenis bahan terbaik dalam satu botol. Insha Allah bagus untuk cuci darah, cuci usus, detoxtambah darah, pulihkan luka, tambah susu, cantikkan kulit, cerdaskan otak.
Sangat bagus untuk ibu yang baru lepas bersalin. Yang tak bersalin pun boleh minum jika ingin dapatkan khasiat yang sama.

Ada 4 botol je tinggal. Tak banyak ni. 100% hasil perahan sayuran dan buah.
✔tanpa air
✔tanpa gula
✔tanpa perwarna

✔tanpa bahan pengawet

Sebotol 750 ml RM 20

#jusasli #juiceworld #healthydrink #naturaljuices #coldpressed #naturaljuicebymaya #mayalacottage #mayanatural

Maya start juicing

Coming soon

COLD PRESS JUICE

Yang warna hijau tu nama dia HELLO FARMER
Kandungan – timun batang, epal hijau, lemon, halia dan daun pudina. Fungsi untuk detox.
Harga RM 12
Kandungan 400ml

Yang oren tu nama dia HAPPY SUNSHINE .
Kandungan – manggo, lobak merah, oren.
Fungsi untuk kuatkan antibody dan cerahkan mata kerana kaya dengan vitamin C, vitamin A dan karotene.
Harga RM 14
Kandungan 400ml

Jus adalah 100% asli tanpa campuran air, gula dan pengawet.

Untuk menghasilkan jus ini, mesin slow juicer digunakan kerana jus yang lebih pekat serta kaya dengan vitamin dan enzim boleh dihasilkan kerana pemerahan jus tidak menghasilkan haba. Jus yang dihasilkan tanpa melibatkan penghasilan haba biasa dipanggil cold press juice.

Yang green farmer tu rasa masam2 lemon epal dan cucumber. Kat hujung nanti ada rasa pedas halia.

Yang hello sunshine tu ada rasa manis2 masam oren, mangga, dan carrot.