Ba’bao Tea di Dungun

BA’BAO CHA
Ba’Bao Cha atau juga dikenali dengan nama Eight Traesure Tea yang bermaksud Teh 8 Khazanah. Teh ini berasal dari Yunnan, China sejak ribuan tahun lalu. Ia diminum oleh kaum China sebagai minuman herba untuk kesihatan luaran dan dalaman juga untuk kecantikan kulit. Kaum China namakannya sebagai Ba’Bao Cha. (Cara nak sebut betul dengan ejaan Bahasa Melayu ialah Pak Pau Cha)

Dinamakan Eight Treasure Tea kerana ia menggunakan lapan herba yang bagus untuk kesihatan iaitu

💝Goji berry – kaya antioksidan. antioksidan ni yg buat kita nampak awet muda. ia lancarkan darah dan beri tenaga
💝Kurma China – melancarkan perjalanan darah, rawat masalah anemia, letih, lesu.
💝Tunas mawar – kaya vitamin C. ini yang buat kulit wajah nampak ada aura, nampak pinkish
💝Chrisanthemum – mengurangkan stress
💝Longan Kering – membantu menambah susu badan bagi ibu menyusu
💝Hawthorn berry – mengawal tekanan darah tinggi
💝Daun teh hijau – tinggi dengan antioksidan
💝Gula batu – memberi rasa manis pada teh

Selain itu Bunga Ros atau Mawar sangat kaya vitamin C, B dan K dan tinggi dengan antioksidan. Bunga mawar biasa digunakan untuk kecantikan dan awet muda. Ia mampu buat kulit badan jadi halus dan kulit wajah jadi pink jika diamal selalu.

Haruman bunga kekwa pula boleh menenangkan jiwa. Ia sangat baik untuk menguatkan daya penglihatan mata, Insha Allah.

Gabungan kelapan-lapan jenis bahan ini memberi rasa yang unik! Ada bau bunga ros, bunga chrisanthemum. Rasanya manis-manis buah, masam buah, pahit-pahit daun tapi bahagianya rasa pahit ni.
KEBAIKAN 8 TREASURY TEA atau BA BAO TEA PADA KESIHATAN
Antioksidan, Antikanser, Antistress, Antikolestrol, Anti Penuaan, Aura Seri, Menajamkan Minda, Menajamkan Penglihatan, Strok Haba, Dehidrasi, Demam, Masalah Deuretik, Tenaga, Kesuburan, Milk Booster

Untuk mendapatkan kulit yang berseri, mata yang bening, serta menghalang masalah kulit seperti jerawat dan lain-lain noda pada kulit, minumlah teh yang diletakkan bunga-bungaan ini setiap pagi dan petang. InsyaAllah.


CARA PENYEDIAAN BA’BAO TEA

1. Masukkan 1.5 ke 2 liter air ke dalam cerek/periuk masak

2. Masak sehingga mendidih.

3. Masukkan babao tea ke dalam air yang memdidih tadi, kecilkan api biarkan, tutup periuk biarkan selama 5 minit.

4. Tutup api, biarkan dulu seketika babao tea dalam periuk tertutup selama 5 ke 10 minit.

5. Babao tea sedia dihidangkan.


Sekiranya kurang manis boleh Masukkan madu/gula perang secukup rasa manis yang disukai

Nota: Bahan ramuan boleh dikunyah dan ditelan

Selamat Mencuba!

Sepaket teh ini boleh dicampur dengan 2 liter air dan boleh minum 4 orang. Biasa di Chinese Restaurant harga segelas air ini boleh cecah RM6 ke RM8 tau!

Paket Ba Bao Tea yang kami jual ini hanya RM 10 sahaja

Jadi, sepeket ni memang sangat berbaloi-baloi!

BERMINAT untuk mencuba Ba Bao Tea???

Wasap kami di link ini http://www.wasap.my/60109266926/babaotea

Pengalaman berzumba kat bilik air

Done berzumba 2 kali hari ni kat bilik ayorrr.

Rasa hangat-hangat je lepas mandi.

Mommy2 dalam pantang yang tak de orang nak tolong sediakan air serom, takde orang nak tolong sapu minyak kat badan boleh cuba sabun zumba untuk buang angin dari badan.

Khasiat serai, halia dan manjakani bantu untuk buang angin, toksin, air dan lemak dari badan. Lagi satu ia membantu menegangkan kulit yang gelebeh.

Untuk dapatkan sabun zumba boleh hubungi Maya kat sini http://www.wasap.my/60109266926

Testimoni Sabun Zumba hilang 30 kg

Nak share jugalah katbsini bila Founder share testimoni hebat ni.

Testimoni buat saya pun teruja nak guna + pakej nak jual juga sebab nak bantu cepatkan proses penurunan berat customer maya la cottage. Mana aci kurus sorang-sorangkan. Benda boleh buat secara berjemaah.
.
.
Bahagia tak tengok testimoni ni?🥰

Mane tak bahagianya jika kita penjual produk kurus tengok kastemer kurus bila guna produk yang kita suggest kan?

Inilah testimoni paaaling maksimum tahap penurunan berat yang kita terima. 30kg dalam masa 6 bulan. Alhamdulillah.

Biar lambat asal kurus.
Biar lambat asal selamat.
Biar lambat asal ada kesan.

Sebab Sabun Zumba ni guna minyak serai je. Minyak serai ni bukan minyak biasa. Ia adalah essential oil yang mampu menyerap ke dalam kulit dan bertindak ikut fungsi serai tu sendiri.

Tau tak apa fungsi serai untuk orang berbadan besar?

Serai ni bukan je boleh bakar lemak. Tapi serai jugak boleh buang air yang terperangkap dalam sel badan korang.

Yang korang panggil gemuk air tu.

Jadi, jika dah putus asa diet tapi tak kurus, bukan sebab lemak tak berkurang. Tapi sebab bengkak air dalam sel badan tak surut.

Nak kesan mudah je.

Bila korang pegang lengan korang, picit dan pejal, itu tanda sebab lemak. Jika rasa lembek-lembek, itu tanda sel badan bengkak sebab air.

Jadi, serai ni dia kaya pottasium dan boleh bantu buang air berlebihan dalam badan. Sebab tu serai ni bagus untuk orang yang nak kuruskan badan.

Korang rasa korang gemuk sebab lemak ke air?😄

Nak hilangkan juga 30 kg mai wasapp maya ya http://www.wasap.my/60109266926

Rahsia Kurus Tanpa Diet

SABUN ZUMBA RAHSIA KURUS TANPA DIET

Sebenar Maya jatuh hati betul dengan testimoni sabun zumba ni. Senang-senang je turun 4 kg sebulan tanpa diet. Ada tu sampai 30 kg boleh turun. Hairan betul.

Tak caya!!!

Cuba tengok duli testimoni kat bawah. Tu baru sikit, banyak lagi yanh tak dikongsi.

=

Info sabun Zumba

BERAT BERSIH : 55g

ISI KANDUNGAN : Serai, Halia dan Manjakani

Fungsi setiap bahan dalam sabun zumba

Serai
– Bakar lemak bawah kulit
– Buang air berlebihan dalam badan (gemuk air)
– Buang toksin/lawaskan pembuangan
– Buang angin dalam badan

Halia
– Buang angin dalam badan
– Cantikkan dan haluskan kulit
– Mencerahkan lingkaran hitam stretchmark

Manjakani
– Tegangkan kulit menggelebeh
– Mengurangkan ketaraan stretchmark
– Membuat badan jadi fit

CARA PAKAI
Basahkan badan. Basahkan sabun dan gosok pada bahagian berlemak dan kendur. Biarkan 4-5 minit. Sementara tu boleh gosok gigi dan cuci muka. Kemudian bilas.

Gune minimum 2 kali sehari. Boleh gune shower gel lain sebelum tu. Selepas dari mandi Sabun Zumba, DILARANG guna shower gel lain.

Untuk kesan terbaik, disarankan habiskan 1 ketul Sabun Zumba dalam masa seminggu.

Penggunaan 4 ketul sebulan akan memberikan penurunan berat minimum 5kg sebulan.

PERINGATAN
Jangan lupa timbang berat dan ukur lilit sebelum pakai.

KESAN PENGGUNAAN
🌞Gemuk lemak :
– Rasa hangat manja
– Sedikit berpeluh
– Membuang kerap (lemak dicairkan dan dibuang melalui sistem pembuangan
– Inchloss, pengurangan inci

🌞Gemuk Air
– Tak rasa hangat manja
– Banyak berpeluh
– Kerap kencing
– Weightloss, pengurangan berat

🌞Gemuk toksin
– Kerap membuang, mungkin juga cirit birit
– Sedikit berpeluh
– Tak rasa hangat manja
– Perut kempis terlebih dahulu

🌞Gemuk Angin
– Rasa hangat manja
– Kerap kentut dan sendawa
– Sukar berlaku inchloss dan weightloss selagi masalah angin tak selesai. Teruskan penggunaan

Untuk lebih yakin lagi, cuba study satu-satu testimoni yang ada ni.

🀊

󞑈ARGA JUALAN
==============
1 ketul RM40

Tapi baik ambil 4 ketul, kerana kesan penggunaan dapat dilihat selepas penggunaa 4 ketul sabun. Lagipun lagi jimat ambil 4 ketul sabun, hanya RM110 untuk 4 ketul sabun. Jimat RM 50 tau.

Berminat???

Wasapp kami di sini http://www.wasap.my/60109266926/SayaNakKurusTanpaDiet

Wasapp kami di sini http://www.wasap.my/60109266926/SayaNakKurusTanpaDiet

Wasapp kami di sini http://www.wasap.my/60109266926/SayaNakKurusTanpaDiet

Disclaimer : Hasil bergantung kepada jenis kegemukan.

Design Sticker Pisang Salai

Pisang salai, tak cun langsung rupanya. Tapi good snack ni n rasa pun sedap. Potong kecil-kecil letak dalam overnight oat. Sedap juga.

Nak kasi cun, kita bagi baju cantik-cantik. Barulah putera raja berkenann nak meminang. Dalam proses nak dapat hasil akhir tu, banyak kali juga duk tukar design.

Tema kali ni lukisan air. Antara gambar yang Maya suka adalah lukisan air.

Finally, cer teka design mana Maya pilih.

Haa…Of koslah yang ini. Setuju tak dengan design ni.


Gambar kat bawah ni gambar rujukan yang Maya guna untuk buat design ni.

Berminat nak beli pisang salai boleh contact Maya. Nak Maya designkan sticker produk pun boleh contact Maya kat sini http://www.wasap.my/60109266926

Sticker Bawang Merah India

Ya Allah

Betullah Tuan Afnan cakap feelings are prayers.

Antara benda yang saya suka perhati and study adalah packaging produk.

Kadang-kadang bila saya tengok design produk orang tu tak kena saya rasa nak bagi idea (rasa je tak buat pun, nanti orang kata saya perasan bagus) untuk improve dan bila tengok packaging tu cantik dalam hati memang saya puji-puji. Tapi itu hanyalah sekadar lintasan hati.

Lepas tu saya mula berniaga kecil-kecilan. Rasa pula nak penuhkan kedai dengan produk brand sendiri. Saya duk bayang kedai saya tu macam watson, ada jual produk orang lain dan ada juga produk keluaran watson sendiri. Lepas tu saya slow2 saya tempah sticker kat kedai. Tapi proses nak dapatkan satu-satu design untuk sticker tu memang ambil masa dan tenaga. Sebab kebanyakan designer tidak dapat buat design yang saya nak. Selalu ambil masa untuk baiki dan baiki. Bila banyak kali baiki kena tambah duit. Bila dah berkenan dengan design tu, kena pula order dengan kuantiti yang banyak untuk dapat harga murah.

Hahaha…banyak juga sticker yang membazir tak guna sebab produk takde permintaan.

So saya belajar kat sini. Tak yah sticker, buat sticker hanya untuk produk yang ada permintaan. Banyak juga produk kat kedai saya yang togel.

Dalam masa yang sama, saya explore beberapa jenis apps kat hp untuk design iklan produk-produk maya ni.

Dan lebih kurang sebulan lepas (lepas raya) saya dapat jadi agen untuk syarikat printing ni. So now, saya design sendiri iklan dan sticker produk saya. So rasa syukur dan best sangat-sangat. Sebab banyaj duit, tenaga dan masa dapat di jimatkan.

Bila dah mampu buat sendiri, Alhamdulilah thumma Alhamdulillah macam-macam idea dapat.

Nak bagi brand Maya Naturale untuk bawang, bilis dll macam tak berapa nak match, tu yang Allah ilhamkan dengan nama Maya’s Kitchen. Maya’s Kitchen ni kita fokus untuk bahan-bahan masakan di dapur.

Bila saya dapat buat ni memang seronok, sebab memang saya suka buat. Memang syukur sangat pada Allah. Walaupun in the end saya buat produk ni saya sendiri yang beli saya tak kisah. For me Its kind of hobby and therapy 😁 ofkoz lah kalau produk-produk ramai yang beli saya dapat double triple happiness😍😍😍

Dan dulu saya ingat nak realisasikan impian tu mesti nak kena banyak duit. Ya lah untuk order sticker bagi satu jenis item pun saiz kecil-kecil paling kurang RM 40. RM 40 tu harga sekarang bila dah banyak saingan. Saya pernah spent duit RM 300 untuk sticker saiz 3cm dan kena order 1000 keping sebab nak harga jimat.

Tak sangka pula sekarang walaupun duit belum banyak Allah tetap boleh realisasikan lintasan hati tu.

So untuk kerja design saya lepas ni saya kumpul kat fb page Maya Art Creative Team (team, tu koya-koya dulu yang saya akan ada team design saya sendiri lepas ni✌) dan produk-produk keluaran Maya, saya letak kat page Farm Fresh & Maya La Cottage.

Kisah sticker bawang kat bawah. Bawang baru 5 kg kat kedai, tapi mengada nak juga design sticker untuk bawang ni. Kat design tu nak juga letak lesung walau hakikatnya sekarang orang dah guna blender…haha…baru nampak klasik kan😄


Apa lebihnya bawang merah india ni?
To make it short ramai orang yang jaga makan ni mereka nak elakkan produk dari China, tu yang bawang pun mereka nak bawang selain dari negara china. So antaranya adalah bawang dari India.

Ok tak design sticker bawang tu. Alang-alang tu kita buat terus untuk bilis dan bawang putih, tak habis-habis berangan😂😂😂

Kalau awak suka dengan sticker ni cerr bagi love tanda support hobi saya. Hobi saya ni jarang sangat orang nak support, tapi kalau awak support its really make me happy. And I wish that Allah will make u happy too.